fredag 6 maj 2011

Hej konsument- lokala favoriter -med hälsning till Hermia

Grinden mot havet.... här mot Öresund strax invid Skanörs kyrka.



Hej konsument eller "go local" Hermia utmanar till lite lokalpatriotism (så tolkar jag det i alla fall) och det kan jag ju inte motstå.




Favoritgata: Ja... här finns ju egentligen bara tre större gator- men jag väljer ändå Hamngatan för att utsikten där är så vacker- under alla årstider.


Favoritdrink: En kall öl är inte fel. (Gärna en guinness).


Äter lyxmiddag på: Skanörs Gästis (som en liten extra attraktion: vid ingång och utgång kan man riskera att bli biten av traktens välgödda gäss.)


Bästa mikromaten: Gårdagens matrester....


Favoritförort/stadsdel: Ha ha... ja, stadsdelar... fast jo, då får jag väl säga "Gamla Haga" med levande miljö (här finns det sommarstugor kvar med snickarglädje och mysiga verandor och uteplatser) och grusvägar.


Fikar gärna på: Aldos på Mellangatan.


Bästa lunchställe: Café Kust i Falsterbo (bra mat till hyggliga priser). Vid tjänlig väderlek sitter man helst utomhus.


Bästa brunchen: se ovan (det går att få en god frukost också).


Bästa kaffet: får man hos Aldos- där finns många sorter att välja på.


Bästa baren: Med uppnådd tantålder hänger jag inte så mycket på barer längre men förr brukade jag och vännerna gärna tränga in oss på "Shakespeare" i Höllviken... (fast det var inte så kul att behöva cykla hem sedan på gamla banvallen). Kaptensgården i Falsterbo (som då hette "Svarta Malin") var ett annat (närmre) favorittillhåll.


Senaste Skanörsupptäckt: Att "di jävvlarna" har grävt upp hela Nyvångsvägen så att den är oframkomlig. (Fast det är förstås bara tillfälligt- och hunden traskar glatt även på svåra underlag). Jag har också upptäckt en uggla. I min tall.


Senast sedda utställning: Det var en fin utställning om det gamla Skanör och Falsterbo- på biblioteket.


Senast sedda teater-/dans föreställning: Tyvärr- teater lyser med sin frånvaro i den här lilla metropolen....



Hejar på/håller på: Om det ska vara något idrottsaktigt- då blir det New England Patriots (och de har inte mycket med Skanör att göra... ) annars håller jag på ett större och modernare bibliotek- snart. Hoppas jag.





6 kommentarer:

Hermia Says sa...

Kul! Och så blev jag ressugen igen!! Det kanske är lokalpatriotism - fast jag tänkte inte riktigt så, snarare på detta att dels turista på hemmaplan och dels upptäcka nya smultronställen!
Ser ju på dina fina bilder också att det finns många vackra platser i din närhet - och nu dessutom trevliga "lokaler" att besöka!

Ingrid sa...

Hermia: Det är trevligt att turista på hemmaplan- och jag har ju ganska nära till många fina och intressanta platser. Skåne har många slott t ex- och bara vägsträckan mellan näset och Trelleborg är en njutning för ögat (fast då kan man inte sitta vid ratten själv....)

Vicky sa...

Kul idé av hermia! Jag läste alltid Hej konsument när jag var DN-prenumerant och lokalvinkeln är intressant :) Skanör Falsterbo verkar så otroligt vackert!

Ingrid sa...

Vicky: Det är mycket vackert här nere- med havet ständigt närvarande och man behöver inte gå långt för att hitta lugn och ro (inte ens under den mest hektiska tiden i juli när "hästatävlingarna" tar upp väldigt mycket rum). Jag brukar alltid promenera med kamera i fickan- det finns så mycket att se på.... och försöka bevara om än bara för en kort tid.

Bokomaten sa...

Men, en Skanörsbloggare! Roligt för en skåning som ibland är i de krokarna! Visste inte att du hörde hemma där. Känner igen alla dina platser. Håller dock inte riktigt med om lugnet..

Ingrid sa...

Bokomaten: Så kul att du känner igen dig. Brukar du vara i omgivningarna ofta? Lugnet lyser med sin frånvaro i juli i vart fall som helst....snart är vi där med "hästavecka" och allt annat som ska gå av stapeln på en gång.