onsdag 10 augusti 2011

Tack för tipset Sanna!

Sanna på bloggen Och solen har sin gång skrev så lockande om Kay Boyle och jag blev nyfiken! Jag hittade ett begagnat exemplar av "Year Before Last" (jag blir helt salig av att "ta in" de fina gamla Virago-upplagorna!). Omslagsbilden är en del av en målning av konstnären Meredith Frampton- och HÄR finns många fler tavlor av honom och också en del information.

9 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

Var hittar du dina underbara begagnade ex, Ingrid?

Sanna sa...

Det var så litet, jag är skyldig dig en hel del tips... :)

Jag har också precis den där Viragoutgåvan i hyllan! Den ska läsas snart :)

Omslagen är verkligen underbara. Jag köpte min på Amazon.com; Kay Boyle är ganska svår att få tag på genom svenska bokaffärer och bibliotek.

Ingrid sa...

Mrs C: Jag hittar via Amazon- det finns massor av fynd att göra via nätantikvariat som förmedlas genom dem. Böckerna kostar ibland bara någon krona (och då kan man stå ut med portokostnaden). Det blir ändå inte dyrare än bokbörsen som jag tycker är lite bökig ibland (så många olika betalningsvillkor och alltid tillkommer saftig portokostnad (den är mestadels lika hög inom Sverige som från England och hit).

Sanna: Just de där omslagen från 80-talet väl? är extra fina. Jag inhandlar de engelska begagnade på samma sätt som du- mycket praktiskt och bra. Och inte dyrt, trots portot.

Mrs Calloway sa...

Tack snälla Ingrid och Sanna!
Jag har sett Amazons antikvariatsverksamhet men jag trodde att det kunde vara lömskt med tull och dylikt beroende på vilket land böckerna kommer ifrån. Men det är kanske en obefogad farhåga?

Ingrid sa...

Mrs C: Jag har handlat ganska mycket via Amazons antikvariat (de har ju ganska många under sitt paraply). Jag är nöjd och det är mycket enkelt. Ingen tull. Bara porto och storleken på det ser du innan du bestämmer dig för om du vill trycka på send-knappen. Har man tur kan man komma över en bok för några tior inklusive porto (40-50 kr) Det tycker jag är helt OK. Nu håller jag mig ju främst till de brittiska antikvariaten - har inte någon efarenhet av USA. Väntetiden varierar men oftast tar det mellan en vecka till två- och så är det "färdigt och klart".

Mrs Calloway sa...

Det är alltså amazon.co.uk som du använder?
Betalar man med kort?
Ursäkta att jag är frågvis!

Ingrid sa...

Mrs C: Fråga på bara! Jo, det är Amazon.co.uk som man går in på. Sök på den bok du är intresserad av -ofta finns flera årgångar och man får "kryssa" mellan dem ibland för att hitta det som är "bäst och förmånligast". Ofta finns det sedan ganska många antikvariat/secondhandaffärer att välja mellan. Alla köp förmedlas via Amazon. Jag betalar med kort- det funkar precis som hos Amazon.co.uk således. Jag tycker att det fungerar alldeles utmärkt och hittills har jag fått det jag velat ha- utan problem. Jag vill dock helst ha böcker i skick "very good" eller "good" (det finns också "acceptable" men det blir nog i tufsigaste laget....).

Mrs Calloway sa...

Tack, Ingrid, för ditt tålamod!
Jag blir alltid lite tveksam när jag ska lägga ut kortinformation på nätet.

Ingrid sa...

Mrs C: Jag förstår din tvekan vad gäller att handla på kort. Jag är själv inte så road av det- men Amazon är nog ganska säkert.