måndag 24 oktober 2011

Rena nostalgitrippen

för oss som var tonåringar under 50-och 60-talen. Nu finns det massor av material samlat från alla gamla "bildjournalar" som lämnat tryckpressarna. En tjock lunta har det blivit. Och dyr. Mycket dyr. Det kan möjligen bli en julklapp- men annars hoppas jag att biblioteket köper in.

Jag prenumererade under flera år- jag minns bland annat ett hemma-hos-reportage hos Jayne Mansfield med rosa interiörer och hjärtformat lite varstans. Jag minns också alla så kallade elefantbilder (elefant som i format inte som i djur)- själv satte jag "Animals " på väggen. Jag gillade den gruppen. Bildjournalen överlevde inte 1968.... och så lades tidskriften ner året därpå. Mycket roligt att den här boken har gjorts- och nog ska jag leta upp den någonstans för att titta i den. Det kostar inget.

Boken om Bildjournalen utges av Premium Publishing. Hopsatt av Börje Lundberg och Ammi Bohm.

4 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

Det var dyrt! Det får vänta tills det blir rea.

Ingrid sa...

Mrs C: Ja, alldeles för dyrt för mig också. Det får bli läsning på annat sätt.

Den luttrade bibliotekarien sa...

Bildjournalen och elefantbilderna hade jag alldeles glömt bort. Hade en del bilder uppsatta på väggen men fick inte ha för många eftersom min mamma inte gillade att jag "tapetserade väggen med de där långhåriga typerna".

Häftigt pris! Ska vi köpa in den till bibblan får vi nog låsa in den.

Ingrid sa...

Den luttrade bibliotekarien: De där kommentarerna om "långhåriga typer" känner jag igen (för att inte tala om hur många klagomål jag fick på den "gräsliga musiken" som brukade dåna från radion. Synd att boken blivit så himla dyr- köps den in av biblioteket blir det kanske bara som referensexemplar. Kanske vill man inte köpa in så dyra böcker.