fredag 28 oktober 2011

Älgattacker

Jag brukar gå in på Perlentaucher för att kolla vad som händer på bokfronten i Tyskland (man kan läsa de senaste bokrecensionerna från de större dagstidningarna bl a). Författarinnan Antje Ravic Strubel har ganska nyligen kommit ut med romanen "Sturz der Tage in die Nacht" - och hon deltog i årets bokmässa i Göteborg. Lär mer om henne här.

Antje Ravic Strubel har(haft?) en stuga i Värmland och hon har skrivit om sina svenska erfarenheter i boken ovan- den med älgomslaget. Jag läser att man bland annat får tips om hur man ska klara sig undan älgattacker när man plockar hallon i skogen.

"Sturz der Tage in die Nacht" har DDR som tema (det verkar vara en våg av "DDR-böcker" som väller fram just nu)- och den har fått blandad kritik- dock blev den nominerad till Deutscher Buchpreis (2011). Lite nyfiken är jag allt på den här författarinnan- kanske blir hon översatt?

2 kommentarer:

mimmimarie sa...

Kära nån så dumt. Tyskar kan man lura på vad som helst som är älgrelaterat. Hur många har någonsin blivit attackerade i hallonsnåren av annat än mygg och andra flygfän?

Ingrid sa...

Mimmimarie: Ja, inte skulle jag i första hand tänka älg när jag var ute och plockade bär- mygg är nog mera hotande :-).