måndag 17 oktober 2011

På önskelistan

"Josef och hans bröder" är en bok i fyra delar och den spänner över mer än tusen sidor. Antikvariaten har ett par exemplar (och dyrt blir det om man vill köpa). "Josef och hans bröder" var det verk Mann satte högst av dem han skrev- så nog skulle jag gärna vilja ge mig i kast med det. Det får väl bli den engelska varianten då, suck....

Det går att fjärrlåna (men då blir det en titel i taget). Det är heller inte särskilt många bibliotek som har böckerna i lager. Kan man våga drömma om en nyöversättning/nyutgåva?

"Det förflutnas brunn är djup"- så inleds boken. Jag vill som sagt gärna läsa fortsättningen också. Letandet fortsätter.

2 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

Vi borde göra en katalog över allt som borde översättas, nyöversättas och ges ut på nytt! Det är inte klokt så mycket det finns att göra på det området.

Ingrid sa...

Mrs C: Det är ingen dum idé alls. Den tål att tänkas på. Det finns - precis som du säger- mängder av litteratur som förtjänar ett långt bättre öde än att "försmäkta" i ett arkiv/magasin eller än värre ignoreras fullständigt....