onsdag 2 mars 2011

Martin Pollack- en ny bekantskap för mig




Martin Pollack har skrivit den bok om Galizien som jag just nu läser. Jag hade inte hört talas om denne författare tidigare och kände att jag var tvungen att stilla min nyfikenhet.

-

Martin Pollack är österrikare- journalist och författare- och han är inriktad på slavisk litteratur. Samtliga Ryszard Kapuscinskis böcker har översatts till tyska av just Martin Pollack. Under flera år var Pollack redaktör på der Spiegel men nu är han en "fri man" och lever på att skriva och översätta.

-

Jag tycker så mycket om Pollacks sätt att berätta att jag nog kommer att beställa några böcker till av honom. Hans senaste bok- "Kaiser von Amerika. Die große Flucht aus Galizien" handlar om den stora utvandringen från Galizien till USA under förra seklets första år. (Den har blivit prisbelönad). Pollack har också skrivit en biografi över sin far- "Der Tote im Bunker. Bericht über meinen Vater"- Pollacks far var krigsförbrytare.( SS-Sturmbannführer och chef för Gestapo i Linz)- (engelsk översättning finns). Det finns också en bok av honom om Bukowinas huvudstad Czernowitz.

-

Inga kommentarer: