lördag 5 mars 2011

Ishiguro- en ny utmaning

Med tack till Petra och Vixxtoria skriver jag det här inlägget. De har inspirerat mig till vidare läsning av Kazuo Ishiguros böcker (nåja, i alla fall några av dem). Visst hade jag hört talas om författaren förut men det har aldrig blivit av att jag läst något av honom. Nu har jag kollat och konstaterat att mitt lilla bibliotek har en del av hans böcker i lager fortfarande så vid nästa besök ska jag förse mig ordentligt.
-
Jag har också tagit reda på att Ishiguro föddes i Nagasaki (1954) och att han numera är brittisk medborgare. Han fick Bookerpriset år 1989 för "The Remains of the Day" (Återstoden av dagen).

5 kommentarer:

Bai sa...

Dette er ein forfattar eg også har lyst til å lese. Eg vil sjekke kva eg finn på biblioteket, og bli med deg å lese Ishiguro.

Ingrid sa...

Bai: Jag har liksom inte hittat fram till den här författaren förrän nu- jag är glad för den uppmuntran jag fick och också för att jag köpte "Never let me go" (den var ett loppis-fynd).Jag hoppas att du ska hitta något av Ishiguro på biblioteket.

Bai sa...

Ja, det håper eg også. Då kan vi jo lese saman ;)

Vixxtoria sa...

Då kommer du nog snart att läsa om mig vad gäller Ishiguro, då :-)

Men jag kommer säkert läsa mer i framtiden också. Återstoden av dagen vill jag dessutom läsa om. Det är verkligen underligt att den inte är skriven av en tvättäkta engelsman, för den är engelsk ut i den styvaste överläppen.

Ingrid sa...

Bai och Vixxtoria: Så roligt- jag ser fram emot att läsa om Ishiguro hos er båda snart- i morgon ska jag själv botanisera på biblioteket efter mera av honom. Intressant att han skriver så brittiskt. Jag får nog ta och se filmen också (fast kanske har jag gjort det redan- jag måste kolla- minnet är som sagt så dåligt numera...)