lördag 12 mars 2011

Hyllvärmare

(fotot: en av mina lyrikhyllor- här finns inte så många hyllvärmare ....)

Tack för hjälpen, säger jag för nu har jag avverkat hela fyra av mina hyllvärmare. Speciellt glad är jag att jag läste ut Anne Brontës "Främlingen på Wildfell Hall" som verkligen var något alldeles extra. "Never Let Me Go" av Kenzuo Ishiguro får också höga poäng av mig. Utan uppmuntrande ord och "peppning" hade dessa fina böcker kanske förblivit olästa ett bra tag till.
-
Jag plockade fram tio böcker som jag hoppades kunna avverka- men det blir nog inte så- jag får vara nöjd med att läsa ut kanske fem-sex stycken. (Två till av kategorin med andra ord). Jag funderar på vilka det ska bli......


4 kommentarer:

LINA - BIBLIOFILERNA! sa...

Bra gjort att du avverkade några hyllvärmare! Själv borde jag göra samma sak ... fast i början av året så läste jag en av mina som också var Främligen på Wildfell Hall, tyckte precis som du jättemycket om den! =) Och den där Never let me go vill jag också läsa. Har sett filmen och den var riktigt bra, men hemsk ...

Ingrid sa...

Lina: Det känns alltid bra att avverka hyllvärmare. Ibland förstår man ju inte varför det ska kännas så besvärligt att tackla en del böcker... draghjälp är alltid välkommen och välbehövlig. Visst var "Främlingen på Wildfell Hall" en alldeles fanstastiskt fin läsupplevelse. Boken kändes modern och den förtjänar många fler läsare. Filmatiseringen av "Never Let Me Go" vågar jag nog inte se... det känns för otäckt.

Mrs Calloway sa...

Cioran är jag fortfarande nyfiken på, Ingrid.
Och Lehmann. Dem kan du säkert läsa parallellt. Är nyfiken på den också.

Ingrid sa...

Mrs C. Lehmanns bok läste jag ut. Lite om den finns här http://ingridsboktankar.blogspot.com/2011/03/invitation-to-waltz-av-rosamond-lehmann.html. Cioran har jag börjat på- den kräver koncentration- men verkar mycket givande- jag läser vidare. De böcker jag hittills läst av Lehmann har jag tyckt mycket om.