fredag 29 april 2011

Ett bokpaket!

En ungdomsbok, en barnbok , en nätt liten antologi "Sommardikter" och så den omtalade tegelstenen "Tornet" av Uwe Tellkamp (ungdomsboken: Christine Nöstlingers "Flyg ollonborre, flyg" - barnboken är Veronique Tadjos "Mamy Wata och monstret" (och den stannar inte så länge i mitt hem). "Tornet" läses just nu av Bai och av Böcker,böcker, böcker- det ska bli så spännande att se vad de tycker om denna väldigt omtalade bok. Kanske finns det flera bokbloggare som håller på med Tornet?

"Sommardikter" har jag redan bläddrat i lite grann- det är alltid trevligt med diktantologier och Britt Dahlström har gjort ett fint urval (tycker jag). Dessutom är boken utgiven av "En bok för alla" så den har ett sympatiskt pris. Poeterna står i bokstavsordning (tack för det!). Bengt Anderberg är representerad (vilket gör mig extra glad).

Önskning

Önskar att i juni vara
lärkan med ljusgrå vingar,
lärkan, som när mörkret kommer,
fäller sina fjädrar, blir till mullvad,
och i världens dunkla tid
vilar som ett nystan utav liv
i sitt gyllne sandbo ner i jorden.

ur Den känslofulle vargen, 1952.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

då är du fast i läsfåtöljen..

Margareta sa...

Ingrid - gå med i 1av3.se med dina skriverier - ett inspirerande ställe att vara på och många kärleksfulla människor som också tycker om att skriva! Där är gott att vara - hälsar Margareta

Ingrid sa...

Hannele: Ja det kan du tro... och idag kanske den t o m kan placeras utomhus...

Margareta: Tack för länktipset. Det ska jag kolla upp med det samma.