torsdag 14 april 2011

En lista bokprat



På bilden Skanörs gamla stationshus som var bibliotek under 70-talet.


Jag plockade till mig en lista " bokprat på Skanörs bibliotek den 30 mars 2011"- och det var en fin lista- jag återger några av titlarna:




Maïssa Bey: Blått vitt grönt (Jag har ännu inte läst men det ska jag se till att göra! Maïssa Bey är en algerisk författarinna och hon har finns redan representerad på svenska med "De utsatta" (och den har jag i min hylla). (Tranans förlag)Philippe Grimbert: Hemligheten- och den här står jag i kö för- snart är det min tur!! (Norstedts förlag)


Jag blev så väldigt glad när jag såg att Uwe Timms "I skuggan av min bror" var med på listan! Jag blev mycket tagen av boken när jag läste den - här mina intryck. Thorén & Lindskog förlag har gett ut- och jag har läst att ännu en bok av Uwe Timm är på gång- hans vänporträtt av Benno Ohnesorg. En lika fin bok som "I skuggan av min bror". Något att verkligen se fram emot!

Några andra titlar som var med: Hans Koppel: Kommer aldrig mer igen, Josefin Sundström: Vinteräpplen och Yoko Ogawa: En gåtfull vänskap. Allt som allt presenterades hela 16 böcker! Jag hade så gärna varit med och lyssnat !

Inga kommentarer: