lördag 19 februari 2011

Nytt och tyskt

Än så länge finns de här "tyskarna" bara i engelsk översättning men det är ju bättre än ingenting alls. Kanske kommer någon av titlarna också ut på svenska. Vem vet. Bernhard Schlink är väl mest känd för sin bok "Högläsaren"- . Hans senaste är "The Weekend" och kan kort och gott sammanfattas som "Baader-Meinfhof 25 år senare". En grupp vänner träffas för att "fira" att en av dem släppts ut från fängelset.


"Fifty islands I have never visited and never will. En fiktiv atlas över jordens mest ödsliga platser- och boken beskrivs som helt förtrollande. (Den här kommer jag definitivt att lägga på minnet). Författare: Judith Schalansky

Handlingen verkar vara helt galen- och boken har blivit en bästsäljare i Tyskland- översättning är på gång till flera språk (undrar om svenska är ett av dem?)- huvudpersonen är en allmänt jobbig TV-personlighet som faller död ner efter att ha träffats i skallen av en fallande satellit. Han återföds som myra. Ja, jag vet inte jag- men brist på fantasi lär ju inte författaren - David Safier" ha begåvats med.


Inga kommentarer: