torsdag 3 februari 2011

Pågående


Jag har inte många sidor kvar i Dacia Marainis "Den stumma hertiginnan" (The Silent Duchess) - förhoppningsvis kan jag skriva lite om boken i morgon för den har visat sig vara en mycket fin läsupplevelse och precis i min smak.

-
Lite mera bävande ställer jag mig till Péter Esterházys "Not Art" (Ingen konst)- Violen gillar inte och Lyran tycker att texten är krävande. Jag har bläddrat lite och jag inser att det här blir nog inte något man läser på en timma... vi får se hur det går. "Ingen konst" är första anhalt på min litterära resa - anordnad av Lyran.

-

Erri de Lucas "God's Mountain" ser jag däremot fram emot väldigt. "God's Mountain" har alldeles nyligen översatts till svenska- "Montedidio" - Elisabet Grates förlag.

4 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Jag missade den oversattningen totalt nar jag var hemma i Sverige, det hade varit kul att lasa den!

Ingrid sa...

Emma: Jag tror att översättningen är rykande färsk- den kom nog i dagarna. Elisabeth Grates förlag brukar ge ut väldigt fina böcker.

Anonym sa...

ja ska bli spännande att se om du gillar Ingen konst....jag fick inte upp nåt intresse alls för den, gillar inte fotboll heller så det var liksom ingen mening att hålla ut.........
så många böcker så lite tid du vet....:-)


violen

Ingrid sa...

Violen: Jag har mina farhågor... inte heller jag är någon direkt fotbollsfantast. Nu ligger boken på mitt läsbord och liksom tittar anklagande på mig. Jag ska göra ett försök (men jag tänker inte plåga mig - jag brukar "ge" cirka 50 sidor- är det inte intressant då blir det ingen fortsättning).