torsdag 24 februari 2011

Klassiker i nytryck


Gregor von Rezzoris böcker ges ut på nytt och på mer än ett förlag- här är det Penguin som står för "värdskapet"- min utgåva kommer från New York Review Books Classics. Oerhört glädjande är det i alla fall- att se många fina böcker och lära känna bortglömda författare. Jag har ännu inte läst ut "The Snows of Yesteryear" men jag har inte många sidor kvar. Mycket fin bok!
-
Jag blev mycket nyfiken på New York Reviews utgivningar av just klassiker- och har letat fram webb-sidan som jag tycker är både trevlig och framför allt inspirerande. Jag länkar till den här.
-
Många av de här böckerna går att få begagnade (via Amazon t ex) och till ganska hyfsade priser. (Från Amazon.uk är det numera också möjligt att handla utan portokostnader (med vissa villkor). Säkert kan man också "moocha" (men det har jag själv inte gjort). På en av NYRB:s sidor kan man också lämna in önskemål på klassiker som man önskar se i nytryck. Det tycker jag att de stora svenska förlagen skulle ta till sig! Det finns massor av "nytrycksvärd" gammal litteratur.

Inga kommentarer: