torsdag 17 februari 2011

Önskelista - Dvd

Jag VILL se "Tyskland bleka moder" igen! Kan ingen förbarma sig över mig och säkert flera andra som greps så av den här filmen (den är från 1979). Den tyska versionen är inte textad (inte ens på tyska) så den kan jag glömma bort direkt.


-


Boken som den här DVD:n är baserad på var bara så bra... varför kan vi inte få se den filmade versionen i Sverige? Det verkar inte finnas några hörselskadade personer i Tyskland för jag kan inte se att filmer någonsin är textade (att tyskarna dubbar allt utländskt bör ju inte hindra dem från att tänka på sina egna lite mera- hur kul är det att gissa sig fram?) Allra helst kan man ju tänka sig import till Sverige och så svensk textning.


-

Jauche und Levkojen läste jag faktiskt på originalspråket- därtill tvingad eftersom den inte fanns i lämplig översättning. Filmen utan text vill jag däremot inte ge mig på. Återigen handlar det om de östliga delarna av Tyska riket och förlusten av hem och hembygd för de människor som en gång bodde där.


Ytterligare en väldigt fin tysk bok som finns i filmad version- och jag kan väl drömma om en textad version.... (men det gör jag!!)





1 kommentar:

unikrea art sa...

En av de bästa filmer jag sett. När kan den sändas på tv?