söndag 6 februari 2011

Röjning och Tyska minnesgemenskaper

Bilden är lånad... riktigt så gammal är inte min dammsugare. (bara nästan)


Vixxtoria skriver så trevligt om sina städbekymmer- och nu är det dags för röjning även i detta hus (vad man inte kan hitta i hörnen när man har stor lurvig hund....)- sedan hade jag tänkt att läsa igenom Sture Packaléns bok om "Tyska minnesgemenskaper" en sista gång (den måste lämnas åter- tyvärr) och skriva ner en lista på tyska författare som jag tycker verkar vara extra läsvärda. En högst subjektiv lista så klart men kanske kan någon annan också bli inspirerad. Jag gör ett försök senare.

5 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

jag har också läst tyskt, men inte städat..

Vixxtoria sa...

Jag läser faktiskt om nåt slags fiktivt Tyskland tror jag. Fast mest jobbar jag idag.

Lycka till med städningen! (Jag saknar ofta ett djur härhemma, men då försöker jag trösta mig med att det i alla fall blir lite mindre städbehov utan.)

Ingrid sa...

Hannele: Städning är inte prioriterat här men ibland blir det för mycket med alla hundhår...Vad läser du för tyskt?

Vixxtoria: Djur är väldigt trevliga som sällskap men de har en tendens att göra huset väldigt "pöligt" (för att använda min farmors värmländska uttryck). Nu har jag dammsugit upp blad, barr, ludd-dammråttor och grus... några bollar hittade jag också på oväntade ställen.... Vad är det för fiktivt Tyskland du läser om, undrar nyfiken i en strut?

Vixxtoria sa...

Jag läser De fem pärlorna av Elin Wägner. Nån slags nyckelroman om de konflikter som fanns i tyska Saarland (under mellankrigstiden?) har jag läst mig till. Den har sina kvaliteter, men når inte upp till de andra Wägner-böcker jag läst sista året. Det är jag lite irriterad över, för jag hade liksom sett fram emot att motbevisa alla dem som beskriver detta som en av hennes misslyckade romaner. Det är så surt att ge dem rätt :-)

Men den har sina poänger, absolut, den boken!

Ingrid sa...

Vixxtoria:Ämnet verkar vara mycket intressant- så synd att boken inte är helt bra. Undrar varför hon valde att skriva om Saar?