måndag 28 februari 2011

Nyförvärv

Från vänster- en Schweizare på danska. Peter Bichels "Börnehistorier". (Tack till Petter på Butter tar ordet för tipset), Huset Habsburg (ett litet häfte från Studieförbundet Näringsliv och Samhälle- av Nicolaus Rockberger) och så "Människorna Gud glömde"- en novellsamling av den egyptiske författaren Albert Cossery. Atlasen i bakgrunden lär jag behöva när jag läser om Habsburgarna (och den hade jag sedan tidigare).

Lagom begagnat - Joseph Roths "Die Erzählungen"- Juri Andruchowytschs "Das letzte Territorium" (essäer som handlar om Galizien) och så Necropolis av Boris Pahor. Boris Pahors bok jämförs med Primo Levis "Är detta en människa" och Imre Kertész's "Mannen utan öde". Boris Pahor är nära 100 år, född i Trieste- och han har varit på tal för nobelpriset i litteratur (det lär han nog inte hinna få i tid).

När jag ändå var i vårt stora köpcentrum :-) passade jag på att titta in på biblioteket också- i ögonvrån skymtade en välbekant bok- till salu var den dessutom (Bibliotekets vänner) - den slank med för 20 kronor. Nu äger jag denna bok. Det känns bra.

2 kommentarer:

Vicky sa...

Trevlig påfyllning :)

Ingrid sa...

Vicky: Det är alltid lika roligt när det kommer bokpaket!