lördag 29 september 2012

Fynd från magasinet


Efter ett års väntan: äntligen har vi fått vårt bibliotek tillbaka igen. Officiell invigning blir det nästa vecka men igår var det "smygöppning" och jag rantade kvickt iväg till det numera fritt tillgängliga magasinet för att botanisera. Det är inte helt färdigställt där inne, sa bibliotekarien- mera är att vänta.  Jag hittade flera böcker av Balzac (nöjde mig med att ta hem "Antikkabinettet") och inte kunde jag motstå Marlen Haushofers "Himmel utan slut" och "Diktens Skåne" (redigerad av Gabriel Jönsson). Åh, dessa gamla böcker.... ("Himmel utan slut" tillhör förstås de mera "moderna här" inne).

Bibliotekslokalerna har fått en uppfräschning, det har blivit mera luft mellan hyllorna och så småningom ska jag väl lära mig att hitta rätt bland böckerna som numera står på lite andra platser än tidigare. Jag är verkligen glad över vårt nya bibliotek!

2 kommentarer:

violen sa...

Du har gjort det bra som stått ut, den som väntar på nåt gott osv!

Haushofer, är det hon med Väggen??

Ingrid sa...

Violen: Det har verkligen varit en lååååång väntan. Skönt att allt är som det ska igen. Jodå, Haushofer är "damen med Väggen". "Väggen" är inte magasinerad här- den lånas troligen ut en hel del fortfarande. Glädjande!