onsdag 10 augusti 2011

Det måste bli ett djupdyk



Jag satt och räknade böckerna jag läst av Elizabeth Taylor och kom fram till att jag inte har så många kvar på läslistan av hennes utgivna romaner (jag håller mig till romanerna). Det är lika bra att köra på. Jag tycker mycket om Taylors lågmälda berättarstil- inga stora exter- inga stora händelser men ändå porträtt som fängslar och tränger under ytan ordentligt. Humor har hon också Mrs Taylor- "The Wedding Group" (som jag är mitt uppe i) får mig att om inte skratta högt så i alla fall flina för mig själv.


"The Sleeping Beauty" som jag fick i lådan igår har jag redan läst men den tillhör inte de bättre av Taylors verk. Tycker i alla fall jag. Något rörig och ofokuserad. Romantisk kärlek handlar det om- och bigami. På något sätt känns det som om det blir för mycket av allt- både av romantik och känslor. (Annars kunde det ju ha piggat upp med lite bigami men det blir bara tjatigt här). Jag lämnar denna bok därhän och ser i stället fram emot att skriva lite om "The Wedding Group" som verkar bra mycket mera lovande.


Och... som sagt- det kommer mera....

5 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

När du beskriver Taylor kommer jag att tänka på Anita Brookner. Minus humorn då. Men det stillsamma berättandet och de ingående porträtten.

Hanneles bokparadis sa...

djupdyk är trevligt ibland

Ingrid sa...

Mrs C: Jag läste mycket av Anita Brookner ett tag- du har alldeles rätt- Taylors berättarstil påminner nog en hel del om Brookners- Brookner är dock kanske något mera "gråsvart" i tonen.

Hannele: Jo, som du säger- ibland känns det som om man bara måste dyka ner lite mera grundligt.

Sanna sa...

Underbart! Jag tycker om att läsa om när du läser Taylor :)

Ingrid sa...

Sanna: Jag hoppas kunna läsa klart "återstoden" av hennes romaner snart. Har två som jag väntar på.