tisdag 16 augusti 2011

Hyllvärmare

Jag kommer nog inte att läsa alla på en gång men någon av dessa har jag lust att ge mig i kast med. Från den afrikanska utmaningen (det var förra året) har jag kvar (bland annat...) Thomas Mofolos "Chaka"- den är ju en klassiker och bara av den anledningen skulle jag gärna vilja läsa...

En roman som jag känner en sån där speciell "bokrädsla" inför är Alessandro Manzonis "The Betrothed" ("De trolovade" och den finns i flera svenska översättningar- den senaste från 1974). Jag har läst så mycket om den här boken- och det känns som om jag har missat något väsentligt genom att inte ha läst den.

"An American Tragedy" av Theodore Dreiser- ja, den hänger med bland hyllvärmarna- än... det är väl mest formatet som är avskräckande.

Novellsamlingen av John Cheever är också rejält tjock... men nog borde jag orka med om inte alla så i alla fall några av novellerna i den här samlingen. John Cheever var en novellens mästare och han tilldelades Pulitzerpriset 1979. Ett par av hans böcker har översatts till svenska.

Så... det är bara att sätta i gång!

6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag har nog missat en del

Petra Rhodin sa...

Rensade bland mina bokhögar på skrivbordet igår, alla framlagda i förhoppning om snar läsning. Upptäckte då att där låg två volymer av Sigrid Combüchens "Spill" och att lägga undan en av dem minskade ju högen en aning. Men nu är det höst och lästid, så kanske lyckas vi minska våra högar med hyllvärmare något...

Böckerx3/Metta sa...

Inspirerade, jag borde ta mig an någon riktigt gammal hyllvärmare...

Ingrid sa...

Hannele: Det känner jag igen.

Petra: Ja, hösten inbjuder till läsning och jag hoppas att de olästa högarna nu kan minskas något.

Metta: Man känner sig oftast så duktig när man har läst en hyllvärmare. (Och så kan man ju knö in lite till sedan... :-)

mimmimarie sa...

De flesta av dina hyllvärmare verkar ganska tjocka. Det i sig kan vara ett hinder för mig när jag bara är lite ljumt intresserad.

Ingrid sa...

Mimmimarie: Det är nog så. Jag brukar inte vara någon stor älskare av s k tegelstenar- men det finns så klart undantag.