tisdag 29 november 2011

Blickar tillbaka- och framåt

Förutom tyskspråkigt har det blivit en del italienskt också under det gångna året. I februari läste jag "Den stumma hertiginnan" av Dacia Mariani- en bok som jag verkligen kan rekommendera. Inte undra på att den blivit prisbelönad.

Tyvärr (den vanliga gamla visan....) finns det inte så särskilt mycket i svensk översättning av denna fina författarinna- men något har jag hittat. På biblioteket finns "Olustens år" (1963) och så har jag funnit en ungdomsbok och den finns att få via (nät)bokhandeln- "Colomba".

"Colomba" har getts ut av ett litet förlag "2 Kronors förlag" - ett förlag som specialiserar sig på italiensk litteratur.

Dacia Maraini är en mycket intressant kvinna (och författare). Väl värd att utforska via litteraturen.

3 kommentarer:

Bodil Z sa...

Finns "Bagheria" och/eller "La lunga vita di Marianna Ucrìa" i svensk översättning? Det är i alla fall mina Maraini-favoriter.

Ingrid sa...

Bodil: "La lunga vita di Marianna Ucria" är översatt (Den stumma hertiginnan). Jag ska leta efter "Bagheria". Jag tyckte också mycket om "Den stumma hertiginnan".

Bodil Z sa...

Jag borde förstås ha fattat att "Den stumma hertiginnan" var "La lunga vita di Marianna Ucrìa". Fint att någon velat ge ut den i översättning.