onsdag 28 september 2011

Min bevakningslista blir allt kortare- det blir en dyr höst....

Idag vällde det in böcker som är redo att levereras från min bevakningslista (om jag nu trycker på sänd-knappen, vill säga). Thomas Bernhards "Wittgensteins brorson" kommer jag definitivt att köpa på mig- jag vill inte riskera att bli utan. "Bergtagen" av Thomas Mann är ett annat måste. Ja, och så var det "Schweiz berättar" och Katarina Frostensons "Flodtid"..... och resten... ja, det gäller att vara ståndaktig. Det finns ju bibliotek också även om just "mitt" opererar under synnerligen nedskurna former fram till och med april nästa år.

4 kommentarer:

bokstödet sa...

Jag, precis som du, ser att det blir en dyr höst. Bergtagen är ett måste för mig också. Det finns fler måsten i höst

Ingrid sa...

Bokstödet: Jag sällan har jag sett så många böcker som väcker "ha-begär" som just i höst. Det är visserligen mycket trevligt, men aj, vad det kommer att göra ont i plånboken...

Böckerx3/Metta sa...

Jag lyssnade på ett seminarium om just Bernhard och flera författare relaterade till honom på mässan (tex Franzen och Herta) så jag är lite sugen på att testa.

Ingrid sa...

Metta: Du ska absolut testa något av Bernhard. Boken om hans priser kanske kan vara en början? Det har kommit ut mycket nu i svensk översättning- det gäller att passa på, tror jag.