måndag 26 september 2011

Jaha, så var det dags för lite nya böcker igen....

Ordböcker är dyra- men utan en rejäl och bra ordbok står man sig slätt. Nu hoppas jag hitta alla de ord som jag inte begriper i kommande franska läsutmaningar. Jag har lovat mig själv att de ska bli flera. (Tack Petra!)

Jag kan inte påstå att jag gillar omslaget till Georg Heyms novellsamling som alltså finns i svensk översättning. "Tjuven" heter den och särskilt uppmuntrande läsning lär det inte bli- men jag är intresserad av denne tyske författare som det sannerligen inte finns mycket att läsa av på svenska språket.Kubansk lyrik... och författarinnan Dulce Maria Loynez är en av tre kvinnor som tilldelats Miguel de Cervantespriset. Det fanns en samling "selected poems" i engelsk översättning- och det lär jag få nöja mig med. Jag är mycket spänd på Loynez poesi.

Nu väntar jag på att det ska komma ett sms... snart hoppas jag....2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

På loppis hittar man fina ordböcker billigt.

Ingrid sa...

Hannele: Det är säkert så. Tyvärr- inte många loppis här i krokarna- men ibland gör man fynd nere på bibliotekets begagnade böcker-hylla. :-)Brukar ta en lov där med jämna mellanrum. Jag avundas dig som bor i Göteborg! (också så många fina antikvariat att utforska där!)