fredag 27 januari 2012

Statistik

Statistik tycker jag är ganska ospännande- men igår satte jag mig trots allt ned och började räkna. Januari är snart slut och för en gångs skull ville jag veta vad det var jag hade läst- egentligen. Jag vill gärna försöka sprida mitt läsande över mera än den anglosaxiska sfären (även om det är där jag förmodligen mest hör hemma preferensmässigt). Det känns som nödvändigt att gå ut ur sin egen trygghets- och bekvämlighetszon med jämna mellanrum.

Jag känner mig relativt nöjd med att ha besökt både Frankrike , Belgien och Spanien den här månaden- och tre öst-europeiska visiter blev det också. Bättre kan det dock bli.

Det gick hyfsat med "panacherna" och jag fortsätter den utforskningen- trots att det ibland tar sin lilla tid att leta fram böckerna från diverse biblioteksmagasin.

Jag noterar att majoriteten av det lästa under januari hörde hemma i förra seklet (främst tiden runt 40- och 50-talen). Helt i linje med mina önskningar.

Bäst och sämst? Det tar jag vid ett annat tillfälle- månaden är inte slut ännu....

4 kommentarer:

snowflake sa...

Jag tycker att du är väldigt flitig med att läsa från olika språkområden! Nästan alltid har du nåt tyskt eller sydeuropeiskt på gång.

mimmimarie sa...

Spanien lockar mig inet så värst men östeuropa är desto mera spännande.

Anonym sa...

Roligt med en analytisk månadssummering!

Ingrid sa...

Snowflake: Mjae... jag var nog duktigare förra året- men jag ska skärpa mig! Jag vill ju så gärna bli bredare (i läsningen alltså :-)

Mimmimarie: Jag tycker att båda områdena är spännande.

Anonym: Hmm... ja, fast från mig kommer det nog inte så mycket av just den varan.....