söndag 8 januari 2012

Bokvännens kalender 1962

Nostalgitrippernas nostalgitripp- här presenteras hela svenska akademien (med alla anor bakåt)- här kan man läsa om muséer och boksamlingar i hela Norden- här finns namnen på alla litterära tidskrifter (i Norden och i England)- adresser till antikvariat.... allt vad bokälskaren behövde då, på den tid det begav sig.

Så här lät det då: " Den svenska antikvariatbokhandeln befinner sig i utveckling. Nya firmor kommer till, nya samlarområden öppnas. Upprustningen av biblioteken, den allmänt stigande levnadsstandarden, det påtagligt ökade läsintresset i allt vidare kretsar, allt bidrar till att öka marknaden."

3 kommentarer:

Petra Rhodin sa...

Så härligt hoppfullt det låter!

Vårt antikvariat i Kungälv lades ned för ett par år sedan, så nu får man åka in till Göteborg om man vill botanisera bland äldre litteratur. Eller på nätet då förstås.

Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

och idag har antikvariat svårt att klara sig, många stänger igen

Ingrid sa...

Petra: Visst låter det som en saga... det var tider det. Det finns ju gott om nätantikvariat men det blir aldrig samma sak. Nog vill man hålla boken i handen, bläddra, läsa och fundera innan man slår till....

Hannele: Ja, det är så synd, så synd. Jag minns ett antikvariat "Moby Dick" på Prinsgatan i Göteborg- där har jag köpt många trevliga böcker... (men det slog igen ganska tidigt, tror jag- redan i början på 90-talet).