läste man en del s k proletärförfattare i TBVs bokcirkel.
Jan Fridegård: Tack för himlastegen (läser man Jan Fridegård idag? Under min skoltid fanns han representerad i alla antologier).
Ivar Lo-Johansson: Godnatt, jord (som jag mest minns som en utskälld TV-produktion en gång för länge sedan)- just den boken har jag inte läst men annars innehåller mina hyllor en hel del av Lo-Johansson).
Moa Martinson: Kungens rosor (den finns, som synes ännu att få tag på via nätbokhandeln)
och även annat:
Olle Hedberg: Jag är en prins av blodet.
Arvid Brenner: En dag som andra
Diktsamlingar av Hjalmar Gullberg och Harry Martinson ingick också. Jag försökte leta efter Hjalmar Gullbergs poesi på nätet och såg till min förskräckelse att inte en enda diktsamling finns i lager hos nätbokhandeln.... "status: definitivt slut". Tryck då upp en ny omgång! Det är väl ändå skandal att en av våra allra främsta lyrikers verk inte ska finnas annat än på bibliotekens magasin (och på antikvariaten). Suck......
Blenheim Palace #45
2 timmar sedan
3 kommentarer:
Inte för att det avhjälper problemet, men jag nog sju, åtta eller nio dikter av Gullberg under pausträdet. Av Martinson har jag däremot bara en. (Gullberg har jag läst allt av och gör det än.)
Vilket vackert omslag!
Engelsmän trycker klassiker flitigt.
Bodil: Både Gullberg och Martinson hör till de främsta svenska diktarna- tycker jag.
Hannele: Mycket vackert! Precis som du blir jag väldigt glad över att hitta så många klassiker på engelska- ofta i billiga upplagor också.
Skicka en kommentar