lördag 28 september 2013

Magasinsattack


De riktigt stora bokskatterna brukar gömmas i bibliotekens magasin. Det jag hittade där inne idag är väl bara ett bevis på den saken.


 Linde Klinckowströms "På långritt med Castor" kommer förstås från Kristianstad (så ett fjärrlån)- en bok från 1929 som har fått vara med om mycket av det slitna skicket att döma. Jag måste verkligen läsa med stor försiktighet.


Det var långa sträckor Linde och Castor reste tillsammans.

På insidan av bokpärmen en då sedvanlig uppmaning till låntagaren:

Låntagare uppmanas:
att noga akta lånade böcker,
att aldrig vika "hundöron",
att aldrig väta på fingret, då
man vänder bladet,
att icke göra anteckningar eller ritningar
i böckerna samt att icke utlåna dem till andra.

I föreläsningssalen på biblioteket kunde man lyssna på ett föredrag om sociala medier. Han som berättade sa att han inte hade mycket tid att läsa böcker längre - (han var kulturjournalist)- Jag konstaterar att facebook är väldigt tidskrävande om man vill "hänga med" och att det finns flera så kallade sociala medier än vad jag har lust att känna till och ja, jag hör nog själv hemma i ett magasin men det har jag ingenting emot.

4 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

jag hittade Fromma minnen! den är rosa på omslaget... biblioteksmagasin är underbara. där brukar vara tyst också

Ingrid sa...

Mrs C: Jag blir så avundsjuk- jag måste försöka låna (undrar om den ens finns i kommunen). Biblioteksmagasin är oaser- och det är verkligen tyst och skönt där inne. Man känner sig som i en annan värld.

Einar J sa...

Jag hoppas verkligen att Marguerite Yourcenars författarskap inte stannar i magasinen. Hon är värd att lyftas fram i de främsta hyllorna.

Ingrid sa...

Einar: Jag håller helt med dig- Yourcenar håller Nobelprisklass och borde absolut lyftas fram.