onsdag 4 april 2012

Nya favoriter? Mina val från vårens bokutgivning.

I "Panacheserien" kommer den ut- Gerald Murnanes "Korntäppa". Man kan provläsa ett stycke redan- och jag lägger genast in boken på min önskelista. Jag behöver nog inte vänta så länge till...
Murnanes "Sammetsvatten" läste jag i januari i år- HÄR mitt inlägg.


Lina Ekdahl skriver vasst och roligt- en ny diktsamling av henne tänker jag då inte missa. Här ett prov på en dikt från en tidigare utgivning:


De e inte roligt inte


De e så jobbit å jobba

de e så jobbit å gå

de e så jobbit å stå

så jobbit å äta

så jobbit å läsa

så jobbit å titta

så jobbit å

så jobbit å skriva

så jobbit å pata

så jobbit

så jobbit å

de e så jobbit å

ringa skattemyndigheten

så jobbit å

byta spån hos marsvinet

så jobbit å

ta på ditta

å ta på däda

lite löta

å de e kö till bankomaten

(Från diktsamlingen "Fram på dagen")


En ny översättning av Joseph Roth! Så glad jag blir. Ruin förlag ger ut "Spindelnätet". Den måste jag ha i min bokhylla. Handlingen tilldrar sig i 1920-talets Berlin och spännande lär det vara....
Britt Dahlström skriver alltid så personligt och så trevligt, tycker jag. Här kommer hon ut med en bok om Charles Dickens- "I sällskap med Dickens". Om man inte lockats till läsning av denne store författare förut så lär man göra det nu. Förlaget? "En bok för alla" och priset är mycket sympatiskt- för cirka 70 kronor kan man bli både allmänbildad och inspirerad. Det är sannerligen inte dåligt.


2 kommentarer:

Bokmoster sa...

Kul med dina tips på nya böcker! Boken om Dickens kanske skulle vara något med mig. Försöker och försöker att läsa hans böcker nu under Dickensåret, men det vill sig inte riktigt ..

Ingrid sa...

Bokmoster: Jag tror att Britt Dahlströms bok kan ge rejält med inspiration. Jag ska absolut investera i den!