fredag 20 april 2012

Kommande utgivningarJag har kikat lite på höstens utgivningar, jag också. Jag konstaterar att Strindberg fortsätter att vara i fokus och den här utgåvan av "Fröken Julie och Ett drömspel" är ju särdeles vacker. Klimts konst pryder en hel del bokomslag i år, har jag lagt märke till. Själv håller jag mig till mina gamla arvegodsupplagor och om jag ska läsa något av Strindberg i år får det bli "Mäster Olof".
En ny upplaga av Alexandriakvartetten känns inte fel. Det är väl cirka 15 år sedan sist. Översättningen verkar vara densamma som tidigare (Aida Törnell) och det är en rejäl klump på nära 1000 sidor. Det här blir en omläsningsbok för mig men jag var bara 20 år när jag mer eller mindre tvingades in i Lawrence Durrells värld för första gången. Jag är helt säker på att jag läser med andra ögon idag.
Mycket spännande ska det bli att få läsa något av Emine Sevgi Özdamar som är en tysk-turkisk författarinna (född 1946). Hon har tilldelats många litterära priser och översatts till flera språk. (År 1991 fick hon motta det mycket prestigefyllda Ingeborg Bachmann-priset för "Das Leben ist ein Karawanserai"). På tyska Amazon beskrivs "Säregna stjärnor ser mot jorden" som en "tysk-turkisk vintersaga". Rámus förlag ger ut.

Rámus ger också ut en ny bok av Asli Erdogan "Stenbyggnaden". Den skriver jag också upp på min önskelista.

4 kommentarer:

Bokmoster sa...

Noterade också Klimt :) Rámus förlag tror jag inte att jag känner till, så det får jag titta närmare på. Tack för tips!

violen sa...

Tack för tips om förlaget, verkar riktigt intressant!

Ingrid sa...

Bokmoster och Violen: Ràmus tycker jag man ska hålla ögonen på. Intressanta utgiviningar. Det kommer säkert mera!

Läst, sett & hört sa...

Lawrence Durrell läste jag på ett tidigt stadium och bara älskade! Även om jag hade en känsla av att jag inte förstod allt. Noteras för omläsning