tisdag 3 april 2012

Berlin wool

Här ovan ett exempel på handarbete med "Berlin wool"- jag är mycket dåligt insatt i all slags broderi men jag förstår att detta var en populär teknik i det viktorianska England (bland annat). Vackert är det, hur som helst.


Veckans upplaga av Times Literary Supplement har en mycket intressant artikel med titeln "Berlin wool- how novels display the craftwork by women that the Arts and Crafts Movement aimed to destroy". I artikeln recenseras tre böcker och en av dem är nyutkomna "Novel Craft" - victorian domestic handcraft and nineteenth -century fiction- skriven av Talia Schaffer (och tyvärr ganska dyr i inköp).


En av böckerna som nämns av Schaffer är den här- "Lady Audley's Secret"- jag har ganska nyligen läst den (men jag var dålig på att lägga märke till beskrivningar av handarbeten, kanske får jag ta fram boken igen). Jag tycker att ämnet är intressant och kreativt också- i dubbel bemärkelse. Det är en del av kvinnohistoria- och med litteraturen i fokus blir det extra spännande, tycker i vart fall undertecknad.


4 kommentarer:

Pixie sa...

Jag är väldigt sugen på att prenumerera på Times Literary Supplement jag med. Nu blev jag inte mindre sugen. Hur funkar det med shipping till Sverige (antar att du bor här)?

Ingrid sa...

Pixie: Det är väldigt enkelt att prenumerera (jag använde mig av tidningens web-sida. )I början av varje vecka dimper TLS ner i min brevlåda- mycket regelbundet. Jag tycker att TLS är en bra tidskrift och inte alltför akademisk. "Lagom" skulle jag vilja säga och den täcker upp många olika genrer.

Hanneles bokparadis sa...

avkopplande med handarbete

Ingrid sa...

Hannele: Och extra trevligt när resultaten blir så vackra....