fredag 2 augusti 2013

SensommartankarAugusti är en sommarmånad men hösten börjar snart nagga den i kanterna. Kvällarna har redan blivit lite kortare och solen går inte längre upp "strax efter midnatt". Daggen ligger tjockt på gräsmattan och snart börjar spindlarna att spinna sina konstverk på träd och buskar.

Sommaren, den korta och flyktiga, har gått i Karibiens tecken för mig - åtminstone vad gäller läsandet. Nu känner jag att jag är inne på sluttampen och trion ovan får nog bli den sista för den här omgången. Två låneböcker här ovan: Jean Rhys (från Dominica) "Den första hustrun" som har handlingen förlagd till 1800-talets Karibien. Inspirationen till den här romanen har Jean Rhys hämtat från Charlotte Brontës Jane Eyre och förordet är skrivet av ingen mindre än Sara Lidman. Förlaget är Författarförlaget Fischer & Rye. (1989).  Originalutgåvan (på engelska) kom ut år 1966.

I mitten "Tills vattnet stiger" av Maryse Condé (som kommer från Guadeloupe). Leopard förlag 2011. Originalet (franska) är från 2010.

Längst till höger på fotot "Walking" av Joanne Haynes. Boken är min alldeles egen och inhandlad på ett nätantikvariat. Joanne Haynes (f.1966) kommer från Trinidad & Tobago och "Walking" är hennes första roman och från 2007.

Joanne Haynes är grundare av Pepperpot Productions som är ett så kallat multimediaföretag som specialiserar sig på litteratur för barn. Här en länk till Pepperpot Productions.


2 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

tänker inte prata om hösten förrän i oktober...

http://ingridsboktankar.blogspot.com sa...

Hannele: Fast jag tycker väldigt bra om hösten......