fredag 19 oktober 2012

Två gamla och en ny


Åh, vad jag tycker om "mitt" bibliotek. Nu har det varit öppet i nästan en månad (efter drygt ett år av renovering). Magasinet är tillgängligt för envar och givetvis kan jag inte hålla tassarna borta från hyllorna därinne. Jättestort är det inte - men nog räcker det till ett tag i alla fall. Idag fick de här två följa med mig hem. Fredrika Bremers "Hemmen i den nya världen" har jag länge velat läsa- men det kommer att ta sin lilla tid för verket är uppdelat i en hel del volymer- första delen kan väl vara lämpligt att starta med...

Boken om Budapest är skriven i början av 90-talet och så bra att den har sparats. Den ser nämligen ut att innehålla en hel del mycket lärorikt.


Yiyun Li fick "The Guardian First Book Award" för den här novellsamlingen. Jag har precis läst ut hennes "The Vagrants" (De hemlösa) och den tyckte jag mycket om. Nu ser jag fram emot novellerna. Tack till Torbjörn för tipset!

2 kommentarer:

mimmimarie sa...

Ett lokalt bibliotek behöver alla orten. Det är verkligen en levande själ och ett andrum

Ingrid sa...

Mimmimarie: Ja, vad vore den här lilla orten utan ett bibliotek. Det har funnits här sedan väldigt många år (långt före min tid) men var nedläggningshotat för inte så länge sedan. Folk gick man ur huse för att rädda denna fina institution och tack och lov tog politikerna sina förnuft (eller något liknande) till fånga.