måndag 15 oktober 2012

Den här boken är jag nyfiken påPatrick Lapeyre vann Prix Fémina år 2010 med just den här romanen som nu finns i bland annat engelsk översättning (vilket jag tackar för)- om den kommer på svenska känner jag inte till men det hoppas jag verkligen.

Jo, jag ska livligt erkänna att det var titeln som lockade mig "Life is Short and Desire Endless" (La Vie Est Brève et Le Désir Sans Fin) Jag kan också avslöja att jag har läst 70 sidor i boken och är fast.... Jag gillar författarens sätt att skriva. Två män älskar samma kvinna- ämnet är kanske inte originellt med jag tror att Lapeyre har hittat ett alldeles speciellt sätt att attackera det på. Läsningen fortsätter....

(Lapeyre har hämtat sin inspiration från "Manon Lescaut" av Abbé Prevost (från 1731)).

4 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Ja, Prix Femina-vinnare är ju alltid intressanta! :-)
Jag hade missat att den här hade kommit på engelska, titeln är alldeles underbar! Ska bli intressant att se vad du tycker!

Ingrid sa...

Emma: Du hade ju en så fin Prix Femina-utmaning i fjol! Jättespännande var den och annorlunda! Jag blev glad när jag hittade den här boken i översättning. Jag har faktiskt läst ut den nu idag och ska förhoppningsvis få ihop ett par rader om den ganska snart. (Jag tyckte väldigt mycket om den!)

Mrs Calloway sa...

riktigt intressant! hoppas på en svensk översättning, Ingrid

Ingrid sa...

Mrs C: Ja, det här är en bok som jag tycker är värd att översätta.