söndag 7 oktober 2012

Huset på ChristianshavnHerr Olsen har problem med öltillverkningen. (Gaer= jäst). Helle Virkner och Poul Reichhardt i rollerna.


Just nu visas för jag vet inte vilken gång i ordningen den danska TV-serien "Matador" igen- på dansk TV. Det blir högtidsstunder för alla nya tittare för bättre TV-produktion får man leta efter.

De flesta av skådespelarna i Matador hade tidigare medverkat i en annan verklig långkörare (14 säsonger!) - Huset på Christianshavn" en komediserie som visades under större delen av 70-talet (på dansk TV). Den här serien går att hitta på DVD idag och man behöver säkert inte skaffa alla avsnitten (över 80...) om man vill ta sig en titt. Handlingen utspelar sig mestadels i ett luggslitet hus i stadsdelen Christianshavn - och också på ölfiket "Rottehullet" tvärs över gatan (Amagergade). Det hela är tidstypiskt- 70-tal- med de problem och de ämnen som var på tapeten då- t ex husockupation och ungdomsrevolt.

Det är småtrevligt och underhållande- och naturligvis går inte den här serien på något sätt att jämföra med Matador men jag tittar gärna på ett eller annat avsnitt dels för de utmärkta skådespelarnas skull dels för nostalgin....

Amagergade- foto från slutet av 1800-talet.

4 kommentarer:

tant Hannele på Hisingen sa...

Inte blev jag törstig :)

♥ Hannele sa...

Men inredningen fin....

Ingrid sa...

Hannele: Törstig blir man nog inte (möjligen på den kylskåpskalla ölen som "Ellen" tar ut ur kylskåpet.... :-)

Wombat sa...

Nu är det några år sedan du skrev det här inlägget, men hela serien går att se på dr.dk, även i Sverige. Har passat på att se de flera av de tidiga avsnitten, även om avsnitt 7 kändes olustig.