måndag 21 maj 2012

Bokhög

För tillfället ser den ut så här- den mest aktuella "högen med böcker". Jag planerar aldrig min läsning. Det skulle inte fungera för mig. Den här högen kan ändra utseende ganska snart... men just nu tänker jag att så här vill jag prioritera. Qui vivra verra.

Överst ligger en DVD som grundar sig på en bok och eftersom det är BBC som står bakom serien "Call the Midwife" kunde jag inte motstå. Jag har sett några avsnitt och det är verkligen mycket välgjort och intressant. Serien baserar sig på boken med samma namn - skriven av Jennifer Worth. Jennfer Worth arbetade som distriktssköterska och barnmorska i Londons East End under 1950- och 1960-talen. Jennifer "Nurse Lee" kom först till den anglikanska nunnorden St John of the Divine och det var där hon skrev sin dagbok som  nu alltså givits ut både som bok och som TV-serie. Jennifer Worth gick ur tiden år 2011.

Italiensk litteratur är alltid spännande-Rosetta Loys "The Dust Roads of Monferrato" är en familjesaga med början under 1800-talet.

Marella Caracciolo Chia hittade en mängd gamla brev och så skrev hon om en kärlekshistoria från början av 1900-talet. (Den mellan den italienska prinsessan Vittoria Colonna och konstnären Umberto Boccioni). "The Light in Between" är utgiven av Pushkin Press.

Eudora Welty, Umberto Eco och lite om Lillie Langtry ska jag också hinna läsa - hade jag tänkt....

3 kommentarer:

mimmimarie sa...

Call the midwife är den som jag är mest intresserad av i din hög.

Hanneles bokparadis sa...

Samma här, inga läslistor...

Ingrid sa...

Mimmimarie: "Call the Midwife" har jag nu sett alla avsnitten av (6 stycken)- och den är verkligen så fin.... många utsökt gjorda personporträtt, många människoöden (flera väldigt sorgliga) och så en mycket väl beskriven miljö-East End anno 1957. Engelsmännen är otroliga på att göra TV (och har världens bästa skådespelare).

Hannele: Jag kommer aldrig att kunna detaljstyra läsandet heller....