onsdag 23 maj 2012

Vi flämtar i värmen

Nej, jag klagar inte men husdjuret är inte så aktivt just nu. Han har dessutom tvingats in i en varm bil för att åka iväg och få sin(a) årliga vaccination(er). Det var ännu mindre roligt och det fick alla veta i väntrummet. Trots oljudet blev belöningen en köttbulle (till husdjuret- inte till mig).

Det gäller att hålla sig i skuggan och passa på att läsa de två böcker som jag just nu har närmast till hands: "The Light in Between" av Marella Caracciolo Chia som faktiskt blev utläst (mycket bra!) och ytterligare en "italienare" Rosetta Loys "The Dust Roads of Monferrato" (50 sidor kvar- och också den en väldigt läsvärd roman- mer om den vid ett senare tillfälle).

Aklejorna blommar och kottarna dröser ner från de höga tallarna. Det börjar bli sommar!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är samma sak som för min katt! Vi har trettio grader i lägenheten nu. Ikväll kyler det lite bara. Och katten är ganska trött... Det är en takvåning i centrum av Hamburg, finns no "balcony" (Men katt-trappor, många saker, allt för katten, Felino tycker om det^^). Minst en miljon bilar i centrum, stor stationen - staden värmer snabbt. Men snart kommer det att blir trevligt för djuren igen. Många hälsningar!

Hanneles bokparadis sa...

Skugga passar mej i dag.

Ingrid sa...

Klemperer: Trettio grader.... då förstår jag att Felino blir helt slut. Värmen brukar vara mycket tryckade i stora städer- asfalt och betong.... men som du säger- det varar inte för evigt.

Hannele: Ja, skugga är det som gäller för tillfället. (Även idag ser det ut som) :-)