torsdag 3 maj 2012

I afton dikt

Två diktsamlingar hade brevbäraren med sig idag- det tackar vi för. "Coming to that" av Dorothea Tanning och "Armer kleiner Narrensang" av Gustav Sack. Sacks bok är en urvalssamling och den är illustrerad med svart-vita foton. Jag har bläddrat lite bland Sacks dikter och kan genast konstatera att jag kommer att tycka mycket om hans sätt att skriva. Han är dynamisk, en fri ande-och beskrivningen "vulkan" passar bra. Passionerad också.

Romanen (även den av Gustav Sack) "Ein verbummelter Student" låg också i kuvertet. Det här är en författare som jag ser mycket fram emot att stifta bekantskap med. Jag hade aldrig hittat fram till Sack om det inte varit för min lilla "resa" bland Tysklands slott.

En tur till biblioteket gjorde min bokhög extra omfångsrik. Jag hade inte alls tänkt att låna något men vem kan motstå frestelsen när det finns så här lockande böcker på hyllorna? Nelly Sachs (Den store anonyme), Oya Baydar (Förlorade ord) och så en roman om Brechts älskarinna (boken har fått Goncourtpriset så den kan väl inte vara alltför dålig).

Jag konstaterar att det börjar dyka upp en hel del översättningar av turkiska författare- mycket glädjande -jag hoppas att det kommer mera.

3 kommentarer:

JanB sa...

En icke helt aktuell kommentar:
Vill du fortf se filmen om Currywursten? Jag har den på tyska

Hanneles bokparadis sa...

Brechts älskarinna blir man nyfiken på...

Ingrid sa...

JanB: Tack för erbjudandet fast jag förmodar att den inte har någon text (på originalspråk eller annat)- och då vågar jag mig inte på... tack än en gång, det var mycket snällt av dig Jan!

Hannele: Jag har börjat läsa så smått- det är inte alls oävet "hopkokat".