torsdag 3 maj 2012

Trädgård och litteratur

Någon större trädgårdsexpert är jag inte och jag kan nog bäst beskrivas som "an armchair gardener"- icke desto mindre gör jag mina små försök att plantera och odla (hellre än bra).   I veckans TLS (Times Literary Supplement) läste jag om "Writing the Garden" som beskrivs som en "litterär konversation över två sekler". Antologin får god kritik och nog känns det frestande att läsa en sådan blandning. I boken förekommer författare som Henry David Thoreau, Vita Sackville-West och många andra- kända som okända.

I recensionen klagas det lite på att man inte tagit med till exempel Katherine Swifts "The Morville Hours" i antologin. Jag hade inte hört talas om Katherine Swift men jag förstår att "The Morville Hours" handlar om skapandet av en trädgård i Shropshire. Boken beskrivs som drömlik.... och den går att hitta på nätantikvariat för en spottstyver.


5 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Man behöver inte vara expert för att njuta :)
Intressanta tips.

Ingrid sa...

Hannele: Det håller jag med om. Det är roligt bara att läsa och se på vackra foton!

lustigkulle sa...

"Writing the garden" låter intressant! Passar kanske en före detta trädgårdsentusiast.

Tips: Har du läst Michael Pollan, "En andra natur"? En filosofisk, humoristisk och praktisk bok om att tämja en bit natur i Connecticut till något som kan kallas trädgård. Jag hade mycket nöje av hans lärda reflexioner.

Ingrid sa...

Lustigkulle: Jag har inte läst Michael Pollans bok- tack ska nu ha för tipset om den. Jag kollar upp på Amazon! Genast!

Ingrid sa...

Lustigkulle: Jag har beställt boken- på engelska. Det där med ett hus i Connecticut lockar väldigt... du ska ha stort tack för tipset! Nu väntar jag ivrigt på dunsen i lådan.