torsdag 9 september 2010

Många böcker på gång...


Jag har stort behov av bokmärken just nu (tur att det finns högavis på biblioteket att bara snappa åt sig så slipper jag använda rökt sill :-)- jag läser flera böcker åt gången (det är i och för sig inte ovanligt för mig men just nu är det fler än vanligt). Det är "Summer Will Show" av Sylvia Townsend Warner (som inte går att snabbläsa), "Förtvivlans filosofi" av Tobias Dahlkvist (måste också läsas mycket långsamt), Clarice Lispectors "Stjärnans ögonblick" och som om nu inte detta var nog har jag börjat på "Lark and Termite" (jag läser den på engelska) av Jayne Anne Phillips.

-

Från försättsbladet i "Lark and Termite" hämtar jag detta :

-

"Because no battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools." (från William Faulkners The Sound and the Fury).

2 kommentarer:

Sanna sa...

Spänd på att höra dina tankar om Summer Will Show... :)
Vad tycker du såhär långt?

Ingrid sa...

Jag tycker om temat och jag tycker om handlingen- men huvudpersonen har jag svårt för att förstå- men... jag har många sidor kvar. Sylvia Townsend Warner är en synnerligen intressant bekantskap.