torsdag 2 september 2010

På vandring med Virginia Woolf

Det blir ett kapitel i taget ... Virginia Woolf's Londonvandringar ska man inte hasta med. Om kyrkor och katedraler skriver hon på cirka 10 sidor. "The writer's eye" har hon sannerligen- inget undgår hennes blick- och hon skriver med humor! S. Paul's , Westminster Abbey, St Mary-le-Bow och St Clement Danes är i fokus. Jag älskar hennes språk och hennes sätt att skildra - ja- Londons hjärta.
-
"Var kan man då gå i London för att få lugn och ro och förvissa sig om att de döda sover och vilar i frid? När allt kommer omkring är London en stad av gravar. Men inte desto mindre är London en stad som genomströmmas och översköljs av mänskligt liv."
-
"De enda fridfulla platserna i hela stan är kanske de gamla kyrkogårdar som har blivit till trädgårdar och lekplatser. Där behöver gravstenarna inte längre markera gravplatser utan står uppradade längs murarna med sina vita minnestavlor."
-
Jag fortsätter min läsning av Virginia Woolf's London... en riktig juvel är boken... tack igen till Lennart på Den långsamma bloggen för tipset!

3 kommentarer:

Sanna sa...

Åh, den här låter helt ljuvlig! Måste läsas inför nästa Londonresa känns det som.. =)

Ingrid sa...

Sanna- den är så bra så bra den här boken- åh jag önskar att jag hade läst den för länge sedan... men tur att Lennart skrev så fint om den!

Hanneles bokparadis sa...

och nu finns vandringarna samlade i Promenader i Virginia Woolfs London av Lisbeth Larsson.