måndag 13 september 2010

Faulkner- nu vill jag läsa mera William Faulkner

"The Sound and the Fury" var som sagt inte något man sitter och kopplar av med på badstranden direkt (I vart fall skulle inte jag göra det). I min hylla hittade jag "As I Lay Dying" som ska vara betydligt mera lätt-tillgänglig. Jag känner verkligen för att läsa den- varje bok har sin tid och sitt rum- nu verkar det vara dags för denna!
-
Förra året skrev jag ett inlägg om mina bokrädslor och bland dem fanns just William Faulkner- så läste jag hans "The Sanctuary"- som jag skrev lite om här . Jag är inte lika rädd längre men respekt har jag... det kommer dock inte att hindra mig från att göra nedslag i Faulkners Mississippi igen.

6 kommentarer:

Holly Hock sa...

Den är jättebra! Inte alls lika svår som The Sound and the Fury, men fortfarande ingen strandbok, kanske. Men jättebra, och rolig om inte jag minns fel. /Therese

violen sa...

Samma här, Faulkner har funnits i mina tankar länge......
Jag äger Stormen och vreden kan det vara nåt tro????


Tack för gratulationen, tänk vad tiden går.........(avd klyschor!)

violen sa...

Ser nu att det är ju den du läst tidigare men på engelska, jag hängde inte riktigt med där.......den är svår alltså Stormen och vreden! Me like!!!! :-)

Sanna sa...

Testa Absalom, Absalom! Jag tyckte den var fantastisk; inte helt lättillgänglig kanske, men absolut ingen mardrömsvår bok. Kul att du har fått smak för Faulkner!

Ingrid sa...

Holly Hock: Nu ser jag verkligen fram emot As I Lay Dying! Tack!

Violen: Jag tycker absolut att du ska läsa Stormen och Vreden -men läs den långsamt- den blir lättare för varje kapitel också (jag skulle nog säga "mindre svår". Faulkner är en stor författare.

Ingrid sa...

Sanna- den ska jag läsa! Jag hade den en gång men den har försvunnit från mina hyllor. Läst har jag alltså inte... Tack!