torsdag 16 september 2010

Mitt bibliotek och jag

har ett långt kärleksförhållande. Det började redan i mitten på 50-talet men då såg lokalerna högst annorlunda ut- bara en liten gammal "fiskarstuga". Nu väntar vi, by-invånare, på att det ska skapas mera rum (för bara några år sedan hotade politikerna med nedläggning -- aldrig förr har väl folk med så ilskna steg gått man ur huse här nere- då var han inte värd mycket den arrogante politkern från landet "oben")- konditoriet som låg bredvid har nämligen gått i putten (väldigt trist för övrigt- nu blir det inga spontanköp av wienerbröd längre) och det har utlovats "större plats". Vi får väl se- jag (och många andra) väntar med spänning.
-
I en så liten stad (som jag bor i) behövs ett bibliotek mer än någonsin- det blir en viktig samlingspunkt och ett kulturcentrum. (Här dräller det inte precis av kulturella "events".... ). Personalen är helt underbar- alla är lika hjälpsamma och vänliga. Länge leve- "mitt bibliotek"!
-

6 kommentarer:

violen sa...

Ja, länge leve biblioteket! En möjlighet för dig som vill att få läsa, kanske inte på utgivningsdagen eller ens inom ett halvår, men nån gång får du ändå läsa just den bok du vill läsa!
Jag reserverar (mot 5 kr) de böcker som jag absolut vill läsa direkt de kommer ut och inte vänta på, resten får ligga till sig på min läsalista och sen ser jag när de finns inne på nåt av kommunens bibliotek, och då beställer mina kära biblioteksvänner på mitt närmaste filialbibliotek dem till mig, gratis! Kan jag önska mer av mitt bibliotek? Nej!

Emmas Bokhylla sa...

Nu blev jag lite nostalgisk och langtar tillbaka till alla bibliotek som har betytt sa mycket for mig i alla ar...

Mrs Calloway sa...

En stad utan ett bibliotek???
Hur skulle det se ut? Det skulle aldrig gå!

Ingrid sa...

Violen: Ja ungefär så gör jag också-och- precis som du säger jag- jag kan inte önska mig mera av mitt bibliotek.
-
Emma: Jag känner som du- och biblioteken (på många platser) har räddat min tillvaro så många gånger...
Mrs C: Nej, jag förstår inte hur de tänkte de där politikerna (inte alls förmodligen).

Pia sa...

Jag är ett stort fans av biblioteket som jag hittat tillbaka till. Som ung bodde jag på biblioteket och jag gick igenom nästan hela barn och ungdomsavdelningen. När jag pluggade på högskolan blev det inte mycket läst, förutom studielitteratur, och då blev det inte många boklån. Men för några år sedan tog jag upp kontakten och jag besöker biblioteket minst en gång per vecka.
Hurra för biblioteken!

Ingrid sa...

Pia: Biblioteken har fyllt (och fyller) en mycket viktig roll i samhället. Alla ska ha rätt till det skrivna ordet och numera finns ju också filmer och ljudböcker att tillgå. Jag känner igen mycket av det du skriver- vissa perioder i livet blir det inte så mycket tid över för bibliotek men... man hittar tillbaks igen....