söndag 19 september 2010

Från min morgonrunda

Här öppnas portarna... (men jag har poströstat!).


Vi väntar...

och väntar gör även jag. Detta är inte en politisk blogg men så mycket vill jag ha sagt- stora kompakta majoriteter tycker jag inte om. Då hoppas jag på ändring i sammansättningen! Grytor måste man röra om i annars bränner sig maten fast.....6 kommentarer:

Sanna sa...

Det kan jag absolut hålla med om: jag tycker inte alls om blockpolitiken. Var är mångfalden, valfriheten tagit vägen? Det gör nog att frestelsen blir stor för många att rösta på ett obundet parti bara för att undkomma dessa, som du skriver, stora kompakta majoriteter.

Jag kan inte riktigt heller komma över hur stora eftergifter "mitt" parti måste göra i många frågor för att få lov att vara med i blocksamarbetet... Men men... det är bättre än att det inte får vara med alls antar jag! :)

Ingrid sa...

Jag känner väldigt mycket vanmakt på det lokala planet. Jag bor ju i en kommun som har en enorm, kompakt majoritet av ett enda parti. Det känns väldigt osunt och obehagligt. Då känner jag för att läsa "En folkefiende" (även om det också blir deprimerande.) .....

Sanna sa...

Jaha, då förstår jag vad du menar! :)

Det blev ju ändå lite bättre i din kommun den här gången, om man ska tro Sydsvenskan. Så man får väl vara glad för det, även om det känns jobbigt på riksnivå...

Ingrid sa...

Jo det blev bättre i min kommun (om nu de nya krafterna håller vad de har lovat)- det är något kapitalt fel med så stort envälde. Jag är främst ledsen över att det där obehagliga partiet nu finns i riksdagen. Jag ryser vid blotta tanken på det faktiskt.

Sanna sa...

Ja, fy bubblan. Den här dagen har verkligen inte varit särskilt munter... Det känns jättetungt. Man kan bara hoppas på att igen vill samarbeta med dem och att de gör bort sig riktigt rejält i stil med Ny demokrati.

Ingrid sa...

Ja, man får hoppas på det-och framför allt på att de övriga kan hålla något så när sams.