lördag 11 december 2010

Stregapriset


I dagens DN (Boklördag) skriver författare och journalister om årets böcker- och jag tänker hmm- de verkar läsa nästan samma böcker allihop och jag kan inte påstå att jag känner mig särskilt inspirerad (med några få undantag). Däremot blev jag intresserad av Kristina Kappelins jul-lektyr som är årets Strega-prisvinnares bok "Canale Mussolini" (av Antonio Pennacchi.) Den finns så klart inte översatt till svenska (än?). Givetvis var jag tvungen att googla på Stregapriset och fick då upp följande lista . Så går mina tankar till det nystartade förlaget Astor som kommer att starta sin utgivning av italiensk litteratur mycket snart. Jag kommer att hålla ögonen öppna!!
-
Jag länkar också till del av en debatt om de små förlagens situation- jo, debatten fördes i somras- men det skadar inte att läsa och begrunda- igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En av orsakerna till att jag förljer din blogg och tycker dina inlägg är uppfriskande och ovanliga är just att du inte skriver om samma nya böcker som de flesta andra bloggare. Fortsätt gärna så.
//mimmimarie

Ingrid sa...

Mimmimarie: Så glad jag blev för dina ord. Jag fortsätter säkert med mina "gamla" böcker- jag tycker att det finns så mycket som är värt att ta fram ur arkiv och magasin- mycket som förtjänar större uppmärksamhet. Min blogg är naturligtvis bara en liten fluglort i universum men jag kommer ändå att fortsätta.....