torsdag 16 december 2010

Jag är nog en kollektiv fårskalle

Åtminstone får jag den känslan när jag läser Per Svenssons fina artikel om Svenska Mad i dagens Sydsvenska. Jag gillade Mad på den tid det begav sig. Alfred E Neuman och co väcker stark nostalgi.
-
År 1966 var bästa väninnan och jag på resande fot i Tyskland och överallt spelades då "en käck liten låt" med "Alfred E Neuman"- titeln var "It's a gas"- man förstår namnet när man lyssnar. Vi jagade efter denna skiva (jag var tonåring på vinyltiden- med singlar, EP och LP och sådana antikviteter) men lyckades inte få tag på ett enda ex- de sålde väl som smör i solsken. Tack och lov återvände väninnan till Tyskland (skolresa) och hittade det åtråvärda objektet i en skivaffär i Dortmund (hon köpte till mig också och jag kan lova att min omgivning blev rejält trött på den här "musiken").
-
Här kan de som är hågade lyssna till vår favorit från 1966.

-

6 kommentarer:

violen sa...

Ja ja ja! Jag gillade verkligen Mad som min äldsta bror hade med sig hem till mammas förskräckelse, för jag, lillan i huset, läste den förstås! Minns än x och y (eller var det z och y?) som hela tiden sprängde och plågade varann...:-)

Skulle verkligen vilja läsa igen, finns den att få tag på i nån samlingsvolym eller så.....?

Ingrid sa...

Violen: Jag tror att den kan finnas i samlingvolym- jag ska kolla för jag är också intresserad.

Anonym sa...

Fanns några stycken på Tradera, men dyra tyckte jag de var. jag är nog mest intresserad av de från början av 60-talet, det var nog de jag läste mest.....

Violen

Ingrid sa...

Ja, 60-talets upplagor är de jag skulle vilja ha också.

Vixxtoria sa...

Jag lyssnade härom dagen på ett avsnitt från Vetenskapsradion där de talade om Svenska Mad. Rätt kul också. www.sr.se/P1 verkar krångla lite just i skrivande stund, men det bör kunna gå att lyssna på så här i efterhand.

Jag är väl lite för ung för att ha varit med under Mad:s glansperiod, men hade en del nöje av tidningen under 90-talet :-)

Ingrid sa...

Vixxtoria: Tack för tipset och länken- jag ska göra ett "lyssneförsök"!