lördag 9 juni 2012

Nyfiken på: Camilla Gibb


För ett tag sedan skrev jag några rader om Camilla Gibbs "Beauty of Humanity Movement"- en bok som jag verkligen tyckte mycket om och som fick mig väldigt nyfiken på den här författarinnan som är bosatt i Kanada.


Ytterligare två av hennes böcker finns på min "vill-läsa-lista" och båda dessa romaner har fått god press i USA och i England- bland annat. Tyvärr har Gibbs alster ännu inte blivit översatta till svenska såvitt jag kan se. Tråkigt, för jag tror att hon är en spännande författarinna.

"Sweetness In the Belly"  har recenserats av Bernardine Evaristo i the Guardian och HÄR kan man läsa hennes tankar om boken.

2 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk for forfatter tips, har ikke lest noe av henne:) Ser de har oversatt noen av hennes bøker på norsk:) Skal så sjekke henne ut:)Men jeg søkte først på Camilla Gibbs, da kom det ikke opp noe, men så skrev jeg
Camilla Gibb og da dukket hun opp på biblioteksiden:) Ha en herlig helg!:)

Ingrid sa...

Gråbekka: Så bra att Camilla Gibb har översatts till norska- kanske kommer det så småningom också svenska översättningar. Jag ska försöka läsa det jag kommer över av henne på engelska. Hon skriver mycket bra, tycker jag.