torsdag 14 juni 2012

Läsprojekt


Sommar- man tror att man ska hinna läsa extra mycket, men det brukar bli precis tvärtom. Under den varmare (?) årstiden är det så mycket annat som ska hinnas med och tiden ilar iväg precis som Skånes somrar. Det är därför ingen som helst mening att sätta upp fixa planer - de brukar spräckas nästan direkt. Däremot kan man ha förhoppningar och önskningar och några av dem ligger i högen ovan.

Hela tre italienska böcker underst i den lilla stapeln (fast på engelska)- en bok med fokus på Brasilien och så Viktor Rydbergs gamla romerska gubbar (kejsare) toppat av Karl Schlögels promenader på Jalta (den är juni månads tyska utmaning).

"Tosca the Cat Lady" av Gina Lagoria är utgiven på ett litet förlag i USA- (Bordighera Press) - romanen tilldelades Viareggio-priset år 1984.

Giuliana Morandinis "The Café of Mirrors" har handlingen förlagd till Trieste.

Italo Svevos:" Zeno's Conscience" har jag länge velat läsa.

The Diary of Helena Morley-" (som jag skrivit  lite grann om tidigare) kommer jag nog att kasta mig över mycket snart- äntligen damp den ner i lådan efter några veckors väntan.

Jag har också beställt tre franska (Tidens)  klassiker från biblioteket (fjärrlån)- har jag tur får jag dem innan allt börjar gå på halvfart här i Sverige.....

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jo, det blir inte mer på sommaren...

Ingrid sa...

Hannele: Nej, det är då ett som är säkert....