onsdag 27 juni 2012

Snigelväder


Så här ser min värld ut just nu- sniglar och regn. Just den här snigeln har jag inget emot men tyvärr finns det en hel del av arten mördarsnigel också. De är inte lika trevliga. Urrk, säger jag och tar fram saxen medan jag försöker att låta bli att titta på resultatet.

Igelkottsfotot är lånat

Husdjuret har hittat en igelkott i trädgården. Det gjorde han under stort buller och bång (med ståndskall) mitt i natten. Husdjuret lyckades nämligen sätta i sig en del jordgubbar i ett obevakat ögonblick- då får man ont i magen och så måste man ut på olämpliga tidpunkter. Igår var det fastedag- icke en matbit till det stackars djuret- och nu stinker hela huset av kokt torsk (som ska drygas ut med sönderkokt grötris). Under tiden hoppas jag att igelkotten festar på sniglarna (fast han/hon gillar väl inte just mördarsniglar, har jag förstått).

Vinden forsätter att vina och regnet faller. Det är svensk sommar och 12 grader varmt (eller kallt).


Grodor är roliga att bita i (om de är av plast).

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Dessa små sniglar förstör lika mycket som mördarsniglar, så jag är inte snäll längre... Dessutom äter de små mest.

Anonym sa...

:-D Roligt skrivet, bra historia. Det är det vi har regniga somrar till, att berätta historier.
Hoppas hunden har repat sig - Vi hade en hund i mitt barndomshem som med förtjusning åt blåbär direkt från riset ute i skogen. Men han blev inte sjuk av det.

Läst, sett & hört sa...

skaffa några myskankor, Ingrid, så får du hjälp med mördarsniglarna. å andra sidan kan du få renhållningsproblem av annat slag...

Ingrid sa...

Hannele: Men de små är inte lika äckliga.... och har vackra snäckor.:-)

Lustigkulle: Tack! Blåbär kanske jag ska prova som medicin- jag är ganska van vid dessa "attacker" av magbesvär för min hund har superkänslig mage- ofta tar det evigheter innan han blir helt återställd- så det är bara att koka torsk för glatta livet....(Men jag ska allt fundera på blåbären... det borde fungera).

Mrs C: Myskankor verkar vara trevliga djur men jag tror inte att de skulle gilla hundens uppvaktningar.... och ja, de lämnar nog en del spår efter sig. (Fast man slipper ju de där äckliga sniglarna).