måndag 11 juni 2012

En författare från "down under"


I min hand just nu har jag den australiensiske författaren Alex Millers "Journey to the Stone Country"- en roman som mestadels tilldrar sig i den norra delen av Australien (North Queensland) - och som i mångt och mycket handlar om en kvinnas sökande efter sin barndom och sitt förflutna.

Om Alex Miller vet jag inte så särdeles mycket men på ANZ Litlovers blog får man reda på mera och här kan man också läsa en kortfattad intervju med författaren som har fått flera prestigefyllda priser för sina böcker.

När jag så öppnar Times Literary Supplement (TLS) kan jag läsa en lång recension över Millers senaste roman "Autumn Laing" som nyligen kommit ut i pocketutgåva (Allen and Unwin förlag). Autumn Laing är 85 år gammal när hon berättar sin historia "They are all dead and I am old and skeleton-gaunt". Jo, jag vill absolut läsa.

Alex Millers böcker får man läsa på originalspråket- jag kan inte se att det finns några svenska översättningar- ännu.

2 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Høres ut som en vakker bok:) Har lest en del bøker nå som foregår i Australia, det er et vakkert land skjønner jeg:) Ha en flott mandag!:)

Ingrid sa...

Gråbekka: Australien verkar så spännande- jag ska försöka läsa några böcker av Alex Miller- och tack det samma till dig!