söndag 24 juni 2012

Och nu börjar sommaren...

En "karet" av annorlunda slag från vår morgonpromenad


Min morfarsfar var "karetmager" och "hjulmand" och försvann ut i det blå (år 1884) för att inte återfinnas igen.(troligen stack han iväg till 'N. Amerika'). Hur som helst- när jag ser gamla vagnar tänker jag på honom.

Nu ska det vara sommar- får man tro och hoppas. Juli står för dörren och den "aktiva säsongen" börjar där jag råkar befinna mig. Denna lilla ort sprängs i sömmarna varje juli och det är bara att gilla läget. Hästavecka, sillamarknad och mycket festande.

Jag brukar ha stora läsplaner inför varje sommarsäsong och de brukar gå om intet nästan direkt- sommaren innebär nämligen också många (trevliga) besök och dito utflykter och promenader.

På mitt läsbord just nu har jag den italienska författarinnan Gina Lagorias "Tosca- The Cat Lady" och Xavier Herberts "Capricornia" som är en roman om Australien - och då främst "The Northern Territory". Livet i "The Outback" ska det handla om. Vi får se. Det är en tegelsten på nära 600 sidor. Jag brukar ha dåligt tålamod med tegelstenar.

2 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

ja, Ingrid, de där läsplanerna brukar gå om intet med en gång. om inget annat så överraskar man sig själv med att läsa något helt annat än man planerat. men planeringen är i vilket fall som helst kul. precis som att planera en resa

Ingrid sa...

Mrs C: Precis så är det ju. Planeringen är oftast minst halva nöjet och något lär man sig ändå...