måndag 28 oktober 2013

I väntan på stormenFörvisso inget fotografiskt mästerverk men jag kunde inte låta bli att ta med bilden på morgonens kattmöte. Nog tycker jag att han/hon ser lite orolig ut där bland de nedfallna löven.

Om några timmar ska det slå till ordentligt med blåsandet här nere i södra Sverige "Håll i hatten", sa väninnan och det är nog mer än hatten man får hålla i.

Jag hoppas att allt "löst" är förankrat och att tegelpannorna stannar där de är.

Under tiden blir det väl inomhus som gäller och en lämplig sysselsättning är att läsa band 4 av Politikens "Dansk litteraturhistorie" för att hämta eventuell inspiration till "kommande egna utmaningar".

Med penna och papper i hand- ficklampa och transistorradio på bordet - hoppas jag att ovädret inte ska bli allt för omfattande.

6 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

usch här stormar det för hemskt! jag får lust att klättra upp och binda ett snöre om taket. katten sirrar ut i mörkret och undrar vad som händer. ska leta fram tändstickorna. ljuset blinkar

♥ Hannele sa...

Lite lugnare här, men mycket vatten i trottoarerna i Göteborg.

Ingrid sa...

Mrs C och Hannele: Usch ja, det var otäckt- jag hoppas att ingen av er blev strömlös!

Mrs Calloway sa...

inte strömlös, men några takplattor flög av. allt nedfallet löv är nu någon annanstans...

Anonym sa...

I Hamburg hade vi en orkan. Det var, hmmm, overklig... Jag bor nära tågstationen. Då kunde man träffas tusentals människor. Flygresor försenades om några timmar eller järnväger var försenad för 5-6 timmar. Vi hade 162km/h, men i staden ingen skadades så mycket, lyckligtvis. Men vad gjorde människor? Tusentals som bla-bla-ade med i-phone 5C osv, alla liksom "Mama mein Flugzeug fliegt erst in 5 Stunden!". (blabla om att flygplanet var försenad, den storsta problem i hela världen, jo jo.). Är världen en försäkringsistitut? Är det så illa om i mitt av orkanen en flyg är försenad? Vore en krasch i luften bättre - vad tänker sådana "spoilt" människor? Jag trodde jag var unter verzärtelten Vollidioten. (Jag översättar det inte^^ men du förstI Hamburg hade vi en orkan. Det var, hmmm, overklig... Jag bor nära tågstationen. Då kunde man träffas tusentals människor, flygresor försenades om några timmar eller järnväger var försenad för 5-6 timmar. Vi hade 162km/h, men i staden ingen skadades så mycket, lyckligtvis.Men situationen var hemskt. Vad gjörde människor? Tusentals som bla-bla-ade med i-phone 5C osv, alla liksom "Mama mein Flugzeug fliegt erst in 5 Stunden!". (blabla om att flygplanet var försenad). Är världen en försäkringsistitut? Är det så illa at planet är försenad? Vore en krasch i luften bättre - vad tänker sådana "spoilt" människor?

Alla verkade som - som Gunvald Larsson borde säga - jävla galna idioter.
Vi har hundratals restauranger här, till exempel. Varför - om människor tänker att det vore bra att flyga 15 gånger till Mallorca emot "vinter depression" (oj oj) - måste de vara, nästan alla, gnällande människor och inte glad att vi allt var oskadad? Ingen var lycklig. Alla gnällde och knorrade...'wäh wäh wäh Mama'! Varför inte prata med varandra och glömma bort smartphonen för en stund?

Eller varför inte åka till en restaurang, 50 här, 50 där, tillsammans, och man kunde fråga - "jo, vi har problem, det blåsar så väldigt mycket, vi måste vänta för vår resa - är det möjligt att 50 komma in och ni lagar bra mat för oss när vi väntar?"
Jag är säkert många hamburgare skulle har varit mycket vänlig och det kunde ha vara roligt, bättre än pladdra och babbla med smartphonen... Nej. Alla klagade och jämrade sig hela tiden, och repeterade 25 gånger hur dåligt världen är. Ibland tänker man det är för sent i var år. De tusentals jag träffade hade ingen känsla, ingen inblick i vad kunde har hänt. Ursäkta för min inlägg, men någonting liksom sådana människor gör mig arg, och ibland så önskade jag att turister och 12-gång-i-år-lågprisbolag-flygare kunde lär sig vad reala problemer kunde bli...
Som du och ni gjorde det så är det bra! Man kunde ju hoppas att allt var bra förankrat och förhoppningsvis inte så många blev skadad. Jag hoppas det.

Men sådana (verkligen) smartphone-autister....brrr. Hamburg, Berlin, storstäder kan vara full av... - men nu räcker det^^. Och jag tror Gunvald Larsson är bättre än jag om det går om att svära^^.
Så bra att orkanen är över. Ingen blev strömlös här, även om stormen var verkligen stor omkring Hamburg.
Tror mig (eller inte^^) - sådana människor som jag träffade i ett stort antal läser inte mycket bra böcker. Om det inte hade varit så dyster - skulle jag har skrattat hela tiden. Hamburg eller Berlin kan vara som dåghuset i mitt av stan, så verkar det.

Ingrid sa...

Mrs C: Jag blev också av med en massa löv. Väldigt praktiskt!

Klemperer: Vi lever i en värld där de så kallade i-landsproblemen får ta alltför stora proportioner. Orkaner kan man inte göra något åt utan bara vänta och hoppas att man får ha hemmet kvar i någorlunda skick och att ingen ska skadas allvarligt. Min väninna brukar säga (mycket vist) det materiella kan man alltid fixa till - värre med människor och djur). Jag tänker ofta som du när jag till exempel åker buss- ofta blir det tillsammans med ungdomar på väg hem från skolan. Jag noterar att de inte pratar med varandra utan de bara knappar på sina smartphones. Så tråkigt, tänker jag och är faktiskt glad att jag har växt upp under en annan tid- en tid som var tämligen teknikbefriad.

Väldigt dumt att bara klaga- man borde i stället tänka "finns det något jag kan göra för att förbättra min situation" . Att sätta sig på en restaurang och inta en god måltid tillsammans med andra är väl ett bra sätt!